Vepřová pečeně na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1571 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 134 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 543.6 mg
- Draslík 156.3 mg
- Vláknina 3567 mg
- Vitamín A 3567 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso otřeme, posypeme kmínem a zázvorem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, maso na ní rychle opečeme, podlijeme vodou a ve středně teplé troubě upečeme doměkka.
-
2
Během pečení podléváme výpekem a vodou.
-
3
Dochutíme solí a maso naporcujeme.
-
4
Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky, kompotem nebo zeleninovým salátem.