Vepřová pečeně na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1571 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 543.6 mg
  • Draslík 156.3 mg
  • Vláknina 3567 mg
  • Vitamín A 3567 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso otřeme, posypeme kmínem a zázvorem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, maso na ní rychle opečeme, podlijeme vodou a ve středně teplé troubě upečeme doměkka.

  • 2

    Během pečení podléváme výpekem a vodou.

  • 3

    Dochutíme solí a maso naporcujeme.

  • 4

    Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky, kompotem nebo zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu