Aljašská treska zapečená se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1345 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 267.1 mg
- Draslík 703.6 mg
- Vláknina 2048 mg
- Vitamín A 2048 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby zbavíme páteřní kosti a ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet.
-
2
Potom je krátce opečeme na tuku, vložíme do máslem vytřené zapékací misky, zastříkneme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.
-
3
Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušené tresky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě rychleji zapečeme.
-
4
Ihned podáváme.
-
5
Při podávání pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.