Květák s česnekem po španělsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Květák
  • 10 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 470.5 mg
  • Vláknina 6289.5 mg
  • Vitamín A 6289.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme jemně nakrájený česnek, osolíme a opepříme.

  • 2

    Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Přidáme jej k česneku, mírně podlijeme a chvíli dusíme.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti okyselíme octem.

Komentáře k receptu