Chřestová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 200 g Chřest bílý
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Olej stolní
  • 5 g Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 264.9 mg
  • Draslík 303.6 mg
  • Vláknina 4744.5 mg
  • Vitamín A 4744.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě - nejdříve uvaříme tužší části, potom přidáme chřestové hlavičky.

  • 2

    Okapaný chřest vložíme na zpěněnou cibuli, osolíme, opepříme a mírně osmahneme. Zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme srazit.

  • 3

    Ihned podáváme. Hotový pokrm sypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu