Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Vývar rybí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 6 ks Bazalka
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Citronová tráva
  • 2 kg Škeble čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 2860.5 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Škeble omyjeme pod studenou vodou,odstraníme vilejše a řasnaté lemy /vousky/ .Stonky voňatky rozkrojíme podélně a uhladíme válečkem.Z poloviny bazalky otrháme a nakrájíme lístky na větší kousky.Zbytek bazalky uschováme.Škeble,nakrájené bazalkové lístky,zázvor asi pět centimetrů nadrobno nakrájený,voňatku a šalotku na pánvi zalijeme vývarem a dáme vařit.Jakmile začne tekutina vřít přiklopíme a necháme pět minut povařit.Neotevřené škeble a voňatku vyndáme a vyhodíme.Zbývající posypeme bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu