Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 2860.5 mg
- Vláknina 630 mg
- Vitamín A 630 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 81.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Škeble omyjeme pod studenou vodou,odstraníme vilejše a řasnaté lemy /vousky/ .Stonky voňatky rozkrojíme podélně a uhladíme válečkem.Z poloviny bazalky otrháme a nakrájíme lístky na větší kousky.Zbytek bazalky uschováme.Škeble,nakrájené bazalkové lístky,zázvor asi pět centimetrů nadrobno nakrájený,voňatku a šalotku na pánvi zalijeme vývarem a dáme vařit.Jakmile začne tekutina vřít přiklopíme a necháme pět minut povařit.Neotevřené škeble a voňatku vyndáme a vyhodíme.Zbývající posypeme bazalkou a podáváme.