Plněná krůtí prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Vejce slepičí
  • 100 g Tuk
  • 120 g Žampiony - sterilované
  • 20 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 g Kari koření
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Uzená vepřová krkovička
  • 1500 g Krůtí prsa
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 457.1 mg
  • Vláknina 642.4 mg
  • Vitamín A 642.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, položíme tenký plátek uzeného masa a tvrdého sýru. Do středu plátku navršíme osolenou směs míchaných vajec s plátky žampionů.

  • 2

    Maso v polovině přehneme, okraje upevníme párátkem, na povrchu osolíme a vložíme do horkého tuku. Z obou stran zvolna opékáme.

  • 3

    Opečené maso vyjmeme, ve šťávě rozpustíme máslo, zastříkneme vývarem, povaříme, dosolíme a přecedíme.

  • 4

    Při podávání přeléváme porce šťávou.

Komentáře k receptu