Zapékaný rýžový pudink na thajský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 10 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 140.8 mg
- Vláknina 1586.7 mg
- Vitamín A 1586.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve smícháme v hrnci sladkou rýži s polovinou kokosového mléka,hnědým cukrem a jedním šálkem vody.Vaříme na mírném ohni asi 20 minut za občasného míchání.
-
2
Troubu předehřejeme na 150 stupňů.Rýži přendáme do varné misky a polijeme rozšlehaným vajíčkem se zbytkem kokosového mléka a cukrem.Směsí zalijeme rýži.
-
3
Varnou nádobu dáme do pekáče s vařící vodou-do poloviny varné nádoby.Pekáč zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 35-60 minut.
-
4
Hotový pudink podáváme teplý i studený.