Jarní bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 11 mg
- Draslík 371.1 mg
- Vláknina 5223 mg
- Vitamín A 5223 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě a scedíme. Rozmícháme je na kaši a zředíme horkým mlékem a vodou z brambor.
-
2
Přidáme zvlášť podušenou, jemně nakrájenou zeleninu a ještě povaříme.
-
3
Hotovou polévku zjemníme kouskem másla a přidáme nasekanou petrželku.