Jemný salát z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 3 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9.8 mg
- Draslík 289.8 mg
- Vláknina 5520 mg
- Vitamín A 5520 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou červenou řepu uvaříme a spolu s celerem nastrouháme na jemném struhadle.
-
2
Přidáme na kostičky nakrájené jablko, osolíme, zakapeme octem a podle chuti osladíme.
-
3
Nakonec do salátu přidáme sladkou smetanu.