Jemný salát z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 80 g Jablka
  • 120 g Červená řepa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 289.8 mg
  • Vláknina 5520 mg
  • Vitamín A 5520 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou červenou řepu uvaříme a spolu s celerem nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Přidáme na kostičky nakrájené jablko, osolíme, zakapeme octem a podle chuti osladíme.

  • 3

    Nakonec do salátu přidáme sladkou smetanu.

Komentáře k receptu