Hlávkový salát se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Salát hlávkový
  • 5 g Petržel - nať
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 101.8 mg
  • Vláknina 2229.5 mg
  • Vitamín A 2229.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát omyjeme a rozebereme na listy.

  • 2

    Připravíme zálivku z oleje, octa, soli, pepře a cukru. Nalijeme ji na salát a povrch posypeme na oleji udušenými žampiony.

  • 3

    Hotový salát ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu