Květák po římsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 578.8 mg
- Vláknina 7035 mg
- Vitamín A 7035 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebraný na růžičky omyjeme, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a osolíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a dusíme.
-
2
Když je květák měkky a voda vydušená, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a necháme přejít varem.
-
3
Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a sekanou petrželkou.