Jemné brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 846.4 mg
  • Vláknina 10210 mg
  • Vitamín A 10210 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a krátce je ovaříme v osolené vodě. Scedíme je a přendáme do kastrolu.

  • 2

    Brambory podlijeme vařící vodou a přidáme kousek másla. Dusíme doměkka tak, aby se voda zcela vydusila.

  • 3

    Při podávání zdobíme brambory snítkou petrželky.

Komentáře k receptu