Jemné brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 846.4 mg
- Vláknina 10210 mg
- Vitamín A 10210 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a krátce je ovaříme v osolené vodě. Scedíme je a přendáme do kastrolu.
-
2
Brambory podlijeme vařící vodou a přidáme kousek másla. Dusíme doměkka tak, aby se voda zcela vydusila.
-
3
Při podávání zdobíme brambory snítkou petrželky.