Uzbecké rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 138 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 95.5 mg
- Vláknina 8715 mg
- Vitamín A 8715 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2037.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na malé kousky a dusíme spolu s nakrájenou mrkví doměkka.
-
2
Potom přidáme přebranou, spařenou rýži, podlijeme vývarem, osolíme a promícháme.
-
3
V troubě vše dusíme doměkka. Nakonec do pokrmu přidáme kousek másla a povrch posypeme nasekaným koprem.