Uzbecké rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Rýže loupaná
  • 160 g Vepřové maso libové
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 138 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 95.5 mg
  • Vláknina 8715 mg
  • Vitamín A 8715 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2037.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na malé kousky a dusíme spolu s nakrájenou mrkví doměkka.

  • 2

    Potom přidáme přebranou, spařenou rýži, podlijeme vývarem, osolíme a promícháme.

  • 3

    V troubě vše dusíme doměkka. Nakonec do pokrmu přidáme kousek másla a povrch posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu