Celer zapečený se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 397.6 mg
- Vláknina 4050 mg
- Vitamín A 4050 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, nakrájíme na 1cm silné plátky a povaříme v osolené vodě.
-
2
Na dno máslem vymazané zapékací mísy položíme plátky vychladlého celeru, na ně navršíme sníh z bílků, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Dáme zapéci do trouby.
-
3
Na talíři každou porci zdobíme snítkou petrželky.