Celer zapečený se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 397.6 mg
  • Vláknina 4050 mg
  • Vitamín A 4050 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, nakrájíme na 1cm silné plátky a povaříme v osolené vodě.

  • 2

    Na dno máslem vymazané zapékací mísy položíme plátky vychladlého celeru, na ně navršíme sníh z bílků, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Dáme zapéci do trouby.

  • 3

    Na talíři každou porci zdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu