Treska s bramborami a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 32 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 1063.8 mg
- Vláknina 10786.8 mg
- Vitamín A 10786.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce ryby omyjeme a uvaříme zvolna v osolené a okyselené vodě.
-
2
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
3
Na ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájený česnek. Na jinou pánev vložíme kousky tresky střídavě s bramborami, pokropíme česnekovým máslem, posypeme petrželkou a opepříme. Omastíme máslem a zapečeme v troubě.
-
4
Hotový pokrm pokapeme citronovou šťávou.
-
5
Podáváme se zeleninovými saláty.