Treska s bramborami a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Treska aljašská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 1063.8 mg
  • Vláknina 10786.8 mg
  • Vitamín A 10786.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce ryby omyjeme a uvaříme zvolna v osolené a okyselené vodě.

  • 2

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Na ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájený česnek. Na jinou pánev vložíme kousky tresky střídavě s bramborami, pokropíme česnekovým máslem, posypeme petrželkou a opepříme. Omastíme máslem a zapečeme v troubě.

  • 4

    Hotový pokrm pokapeme citronovou šťávou.

  • 5

    Podáváme se zeleninovými saláty.

Komentáře k receptu