Švetková omáčka se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Švestky
  • 100 g Šalotka
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Badyán
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.4 mg
  • Vláknina 2407.5 mg
  • Vitamín A 2407.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném chilli oleji orestujeme nasekanou šalotku, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Poté přidáme na kousky nakrájené švestky a podusíme.

  • 2

    Zalijeme vývarem a sójovou omáčkou, přidáme badyán a vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Badyán vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a osladíme.

  • 4

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke kaprovi.

Komentáře k receptu