Švetková omáčka se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 1 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 296.4 mg
- Vláknina 2407.5 mg
- Vitamín A 2407.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném chilli oleji orestujeme nasekanou šalotku, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Poté přidáme na kousky nakrájené švestky a podusíme.
-
2
Zalijeme vývarem a sójovou omáčkou, přidáme badyán a vaříme do zhoustnutí.
-
3
Badyán vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a osladíme.
-
4
Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke kaprovi.