Vaječný nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 98.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ušleháme metličkou žloutky se 3 lžícemi horké vody do pěny. Poté postupně přidáváme 70g cukru a vyšleháme krém.

  • 2

    Opatrně smícháme se škobovou moučkou a sněhem z bílků a zbytku cukru.

  • 3

    Směs přemístíme vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 20-25min.

  • 4

    Nákyp podáváme horký.

Komentáře k receptu