Papriky pečené na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 5 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 142.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky grilujeme vcelku na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 10min, dokud nebude slupka úplně spálená. Pravidelně obracíme.
-
2
Poté je vložíme do nádoby, zakryjeme a necháme 5-10min odpočinout.
-
3
Oloupeme slupky, odstraníme semínka a stopky a nakrájíme je na proužky.
-
4
Namočíme do oleje a octa, ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.
-
5
Vhodné jako příloha např. ke grilovanému masu.