Papriky pečené na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 142.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky grilujeme vcelku na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 10min, dokud nebude slupka úplně spálená. Pravidelně obracíme.

  • 2

    Poté je vložíme do nádoby, zakryjeme a necháme 5-10min odpočinout.

  • 3

    Oloupeme slupky, odstraníme semínka a stopky a nakrájíme je na proužky.

  • 4

    Namočíme do oleje a octa, ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.

  • 5

    Vhodné jako příloha např. ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu