Grilovaný humr s česnekovo-petrželkovým máslem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Humr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1355 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 4441 mg
  • Bílkoviny 282 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1425 mg
  • Draslík 4161.3 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 22.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humry velkým ostrým nožem rozpůlíme, odstraníme hlavový váček a grilujeme krunýřem dolů na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 5min. Mezitím maso pravidelně potíráme rozpuštěným máslem.

  • 2

    Humry podáváme horké s citronem rozkrojeným na osminky, pokapané petrželkovým máslem.

Komentáře k receptu