Sauté ze slávek se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 300 g Brambory
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Šalotka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1148 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1815 mg
  • Vláknina 7715.8 mg
  • Vitamín A 7715.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu šalotky nasekáme najemno.

  • 2

    Mušle vložíme do hrnce, přidáme lžíci oleje, nakrájenou šalotku a podlijeme několika lžícemi vody. Zakryté dusíme 5-6min, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyloupeme a vývar přefiltrujeme přes jemné sítko.

  • 3

    Fazolové lusky očistíme a necháme několik minut blanšírovat v osolené vroucí vodě. Slijeme a nakrájíme na kousky.

  • 4

    Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej a brambory s cibulí cca 3-4min orestujeme. Podlijeme vývarem z mušlí, posypeme petrželkou, ochutíme solí a na středním ohni vaříme 6-8min. Poté přidáme nakrájené fazolové lusky, po 5ti minutách vmícháme vyloupané mušle, odstavíme a pod pokličkou necháme několik minut dojít.

  • 6

    Hotové sauté rozdělíme na talíře, dochutíme pepřem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu