Sauté ze slávek se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1148 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1815 mg
- Vláknina 7715.8 mg
- Vitamín A 7715.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu šalotky nasekáme najemno.
-
2
Mušle vložíme do hrnce, přidáme lžíci oleje, nakrájenou šalotku a podlijeme několika lžícemi vody. Zakryté dusíme 5-6min, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyloupeme a vývar přefiltrujeme přes jemné sítko.
-
3
Fazolové lusky očistíme a necháme několik minut blanšírovat v osolené vroucí vodě. Slijeme a nakrájíme na kousky.
-
4
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme.
-
5
V pánvi rozpálíme olej a brambory s cibulí cca 3-4min orestujeme. Podlijeme vývarem z mušlí, posypeme petrželkou, ochutíme solí a na středním ohni vaříme 6-8min. Poté přidáme nakrájené fazolové lusky, po 5ti minutách vmícháme vyloupané mušle, odstavíme a pod pokličkou necháme několik minut dojít.
-
6
Hotové sauté rozdělíme na talíře, dochutíme pepřem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.