Roláda s jablky a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1102 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 68 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 201.5 mg
- Draslík 1881.6 mg
- Vláknina 18563.8 mg
- Vitamín A 18563.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky vypeckujeme, nasekáme, přelijeme 100 ml šťávy a 2 hodiny necháme namočené.
-
2
Maso rozkrojíme na plát, opatrně naklepeme, osolíme, opepříme. Jablka nakrájíme na kostičky a smícháme je se skořicí a švestkami a rozložíme na maso. Plát masa zavineme a převážeme nití. Do povrchu vetřeme papriku, sůl a pepř.
-
3
Roládu opečeme v pekáči na másle po obou stranách, přilijeme jablečnou šťávu a asi 90 minut pod pokličkou dusíme při 180 stupních Celsia. Odkryjeme a ještě 5 minut osmahneme.
-
4
Šalotku rozkrájíme na půlky, přidáme fazolky a na másle společně podusíme. Přilijeme trochu vody, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Dochutíme solí a podáváme spolu s roládou.