Úhoř dušený s fenyklem
Suroviny
- 200 g Pastinák
- 800 g Úhoř říční
- 300 g Fenykl sladký - hlíza
- 50 g Zázvor nakládaný
- 200 ml Vývar rybí
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Fenykl obecný
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 5 polévková lžíce Ocet Sherry
- 7 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Sůl mořská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1313 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 436.9 mg
- Vláknina 11668.2 mg
- Vitamín A 11668.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, ochutíme solí a necháme 5-8min odpočinout.
-
2
Zázvor necháme okapat na sítě, fenykl a pastinák očistíme a nakrájíme na kousky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej, vložíme úhoře a cca 5min orestujeme. Poté přidáme zázvor, pastinák, fenykl a fenyklová semena a za stálého míchání opékáme cca 3-4min.
-
4
Ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a na mírném ohni 6-8min podusíme.
-
5
Dušeného úhoře rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky, strouhanou citronovou kůrou a ihned podáváme.