Úhoř dušený s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pastinák
  • 800 g Úhoř říční
  • 300 g Fenykl sladký - hlíza
  • 50 g Zázvor nakládaný
  • 200 ml Vývar rybí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Fenykl obecný
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 5 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 7 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1313 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 436.9 mg
  • Vláknina 11668.2 mg
  • Vitamín A 11668.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, ochutíme solí a necháme 5-8min odpočinout.

  • 2

    Zázvor necháme okapat na sítě, fenykl a pastinák očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme úhoře a cca 5min orestujeme. Poté přidáme zázvor, pastinák, fenykl a fenyklová semena a za stálého míchání opékáme cca 3-4min.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a na mírném ohni 6-8min podusíme.

  • 5

    Dušeného úhoře rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky, strouhanou citronovou kůrou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu