Provensálská pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 20 g Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 437.8 mg
  • Vláknina 5518.8 mg
  • Vitamín A 5518.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Přidáme hřebíček, tymián, podlijeme vínem a podusíme.

  • 2

    Do podušeného přidáme omytou a nastrouhanou cuketu, zalijeme šťávou z půlky citronu a dusíme, až cuketa zcela změkne.

  • 3

    Podáváme s chlebem nebo se slaným pečivem.

Komentáře k receptu