Polévka z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 378.1 mg
- Vláknina 3762.3 mg
- Vitamín A 3762.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm pod pokličkou krájená, oloupaná rajčata i se šťávou. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a povaříme 20 minut.
-
2
Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. V ještě horké polévce rozpustíme sýr, který jí zahustí a zjemní. Dochutíme drceným česnekem.