Hovězí tataráčky se zeleninou
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 250 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 ks Citrony
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Tabasco
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 151 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 518 mg
- Vláknina 9012.3 mg
- Vitamín A 9012.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem, zalijeme vodou a cca 10min povaříme. Necháme vychladnout, poté je i s vodou, šťávou z poloviny citronu, lžičkou oleje a několika kapkami tabasca rozmixujeme na hladký krém.
-
2
Jarní cibulku, petrželku, tymián, majoránku, pažitku a slité kapary nakrájíme nadrobno a vše promícháme s masem nakrájeným najemno. Ochutíme solí, worcesterskou omáčkou, 2 lžícemi oleje a šťávou z poloviny citronu.
-
3
Ze směsi vytvarujeme kuličky, rozdělíme na talíře a podáváme s mrkvovým krémem a čerstvým salátem.