Pečená husa s ovocnou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1817 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 149 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 333.3 mg
- Draslík 1855.2 mg
- Vláknina 14697.7 mg
- Vitamín A 14697.7 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř vytřeme citronovou šťávou.
-
2
Oloupaná jablka nakrájíme na větší kousky, vypeckujeme a povaříme švestky, mandle nakrájíme na nudličky a rozinky namočíme do vody.
-
3
Husu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a upečme dozlatova.
-
4
Vypečenou šťávu z husy lehce zaprášíme moukou a krátce převaříme. Nalijeme ji do omáčkové nádobky a servírujeme na stůl.
-
6
Nádivka:
-
7
V míse si promícháme ovoce, mandle a nabobtnalé rozinky. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme 1 špetku skořice a muškátového květu.