Pečená husa s ovocnou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 800 g Jablka
  • 100 g Mandle
  • 200 g Švestky sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Husa domácí
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1817 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 149 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 1855.2 mg
  • Vláknina 14697.7 mg
  • Vitamín A 14697.7 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř vytřeme citronovou šťávou.

  • 2

    Oloupaná jablka nakrájíme na větší kousky, vypeckujeme a povaříme švestky, mandle nakrájíme na nudličky a rozinky namočíme do vody.

  • 3

    Husu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a upečme dozlatova.

  • 4

    Vypečenou šťávu z husy lehce zaprášíme moukou a krátce převaříme. Nalijeme ji do omáčkové nádobky a servírujeme na stůl.

  • 6

    Nádivka:

  • 7

    V míse si promícháme ovoce, mandle a nabobtnalé rozinky. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme 1 špetku skořice a muškátového květu.

Komentáře k receptu