Telecí bochánky s čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 5 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 222.2 mg
- Vláknina 6263.3 mg
- Vitamín A 6263.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové listy vložíme do nádoby, přidáme plátek citronu, 10ml oleje a zalijeme vroucí vodou. Namáčíme cca 6min, poté slijeme a listy zprudka 6-8min orestujeme na rozpálené pánvi. Ochutíme solí a pepřem.
-
2
Na jednotlivé plátky telecího masa rozložíme asi 3/4 množství čekanky, každý srolujeme do tvaru bochánku a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem okraji listů dolů.
-
3
Potřeme olejem a pečeme cca 8-10min v troubě předehřáté na 180C.
-
4
Na každý talíř navrstvíme 3 kopečky zbylé čekanky, na ně rozdělíme telecí bochánky a ihned podáváme.