Telecí pečeně s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 97116 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 211.3 mg
- Draslík 1022.8 mg
- Vláknina 8802 mg
- Vitamín A 8802 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí pečeni osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme litrem vody, bílým vínem a přidáme olej a máslo. Přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi hodinu. Během pečení maso dle potřeby podléváme šťávou z výpeku.
-
2
Upečené maso vyjmeme z pekáče, do zbylé šťávy vmícháme bylinkovou sůl, mletou papriku, sekanou petrželku s pažitkou a krátce povaříme. Pečeni vrátíme do omáčky a necháme asi hodinu odležet.