Telecí pečeně s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Pažitka
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl bylinková
  • 1 ks Pepř bílý
  • 1 kg Telecí pečeně
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 97116 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 211.3 mg
  • Draslík 1022.8 mg
  • Vláknina 8802 mg
  • Vitamín A 8802 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí pečeni osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme litrem vody, bílým vínem a přidáme olej a máslo. Přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi hodinu. Během pečení maso dle potřeby podléváme šťávou z výpeku.

  • 2

    Upečené maso vyjmeme z pekáče, do zbylé šťávy vmícháme bylinkovou sůl, mletou papriku, sekanou petrželku s pažitkou a krátce povaříme. Pečeni vrátíme do omáčky a necháme asi hodinu odležet.

Komentáře k receptu