Aromatické rizoto s řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 11 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 320.6 mg
- Vláknina 6980.8 mg
- Vitamín A 6980.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, celer na kostičky a spolu s bobkovým listem necháme zpěnit na rozpáleném oleji.
-
2
Do pánve přisypeme rýži a zprudka 3-4min orestujeme. Přilijeme víno, necháme odpařit a poté postupně přiléváme horký vývar. Ke konci vaření ochutíme solí.
-
3
Celerové lístky rozmixujeme s pomerančovou šťávou, špetkou soli a 15ml oleje na jemnou salsu.
-
4
Do hotového rizota vmícháme salsu, nastrouhaný parmazán, rozdělíme na talíře a podáváme horké.