Aromatické rizoto s řapíkatým celerem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 280 g Rýže loupaná
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 70 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 320.6 mg
  • Vláknina 6980.8 mg
  • Vitamín A 6980.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, celer na kostičky a spolu s bobkovým listem necháme zpěnit na rozpáleném oleji.

  • 2

    Do pánve přisypeme rýži a zprudka 3-4min orestujeme. Přilijeme víno, necháme odpařit a poté postupně přiléváme horký vývar. Ke konci vaření ochutíme solí.

  • 3

    Celerové lístky rozmixujeme s pomerančovou šťávou, špetkou soli a 15ml oleje na jemnou salsu.

  • 4

    Do hotového rizota vmícháme salsu, nastrouhaný parmazán, rozdělíme na talíře a podáváme horké.

Komentáře k receptu