Krevety ve filetech z pražmy královské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2091 kcal
- Sacharidy 136 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1904 mg
- Bílkoviny 526 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 2267.5 mg
- Draslík 2931.2 mg
- Vláknina 89304.8 mg
- Vitamín A 89304.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 129.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pražmy připravíme filety, podélně rozřízneme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Volné části spojíme tak, abychom vytvořili tvar srdce, do každého vložíme 2 vyloupané krevety zbavené střívka.
-
2
Upevníme párátkem, přemístíme do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 190C cca 12min.
-
3
Mezitím očistíme fenykl, nakrájíme na tenké plátky a na lžičce rozpáleného oleje cca 2-3min orestujeme. Pokapeme šťávou vylisovanou z půlky pomeranče, teplotu zvýšíme, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Po 1min odstavíme, přidáme oloupané dílky pomeranče, rozdělíme na talíře, poklademe hotovými srdíčky z ryby a podáváme horké.