Parmice na páře s česnekovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 83.4 mg
- Draslík 1187.8 mg
- Vláknina 4936.1 mg
- Vitamín A 4936.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na omáčku stroužky česneku oloupeme a rozdělíme na polovinu. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a cca 1min povaříme. Vodu slijeme a postup opakujeme ještě 2x.
-
2
Poté rozehřejeme mléko, přidáme okapaný česnek, špetku soli a krátce povaříme.
-
3
Rozmixujeme a přidáme najemno nasekané bylinky.
-
4
Filety parmice podusíme 3-4min na páře, špenát spaříme vroucí vodou a ochutíme olejem.
-
5
Na talíř rozložíme špenát, poklademe filety parmice, ochutíme česnekovou omáčkou a podáváme.