Parmice na páře s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 160 g Parmice
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Estragon
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 83.4 mg
  • Draslík 1187.8 mg
  • Vláknina 4936.1 mg
  • Vitamín A 4936.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omáčku stroužky česneku oloupeme a rozdělíme na polovinu. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a cca 1min povaříme. Vodu slijeme a postup opakujeme ještě 2x.

  • 2

    Poté rozehřejeme mléko, přidáme okapaný česnek, špetku soli a krátce povaříme.

  • 3

    Rozmixujeme a přidáme najemno nasekané bylinky.

  • 4

    Filety parmice podusíme 3-4min na páře, špenát spaříme vroucí vodou a ochutíme olejem.

  • 5

    Na talíř rozložíme špenát, poklademe filety parmice, ochutíme česnekovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu