Plněná stehna z perličky
Suroviny
- 400 g Brambory
- 100 g Játra kuřecí
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Perlička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1717 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 46 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 267 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 1234.5 mg
- Draslík 5502.7 mg
- Vláknina 12863.5 mg
- Vitamín A 12863.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra propláchneme vodou, osušíme, nakrájíme na kousky a necháme min. 2h marinovat ve 150ml vína smíchaného s kapary a půlkou nakrájené šalotky.
-
2
Stehna rozkrojíme, rozevřeme, vykostíme a ochutíme solí a pepřem. Játra i s kapary a šalotkou vyjmeme, necháme okapat a poklademe na maso. Stehna uzavřeme a sešijeme kuchyňskou nití do původního tvaru.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a maso pod pokličkou na mírném ohni restujeme cca 15min. Poté obrátíme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, cibuli nakrájenou nadrobno a větvičku rozmarýnu. Zvýšíme teplotu, orestujeme brambory, podlijeme zbytkem vína a zakryté necháme dojít cca 20min. Dochutíme solí a pepřem.
-
4
Z hotových stehýnek odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s brambory posypané nasekanou petrželkou a rozmarýnem.