Falešná bramborová vajíčka se zeleninovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 123 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 692.2 mg
- Vláknina 13301.2 mg
- Vitamín A 13301.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme a v míse vidličkou rozmačkáme. Přidáme najemno nasekanou petrželku, 3 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem.
-
2
Formičku ve tvaru poloviny vejce vyložíme fólií, naplníme do poloviny bramborovu směsí, upěchujeme a vyklopíme na tác vyložený pečicím papírem. Tímto způsobem připravíme cca 12 vajíček a necháme odpočinout v lednici.
-
3
Salátové listy otrháme, ochutíme olejem, solí a fenyklovými lístky. Rozložíme na servírovací talíř.
-
4
Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a nasypeme na salátové listy.
-
5
Vychlazená vajíčka obrátíme, do každého uděláme důlek a rozložíme na zeleninu.
-
6
Ve vodní lázni rozmícháme žloutky se zbytkem oleje, ochutíme solí a pepřem a pomocí kornotu vytvořeného z papíru na pečení směsí naplníme důlky ve vajíčkách.
-
7
Ihned podáváme.