Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Fazole Fava
  • 600 g Okouník mořský
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Šalotka
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 870.3 mg
  • Vláknina 508 mg
  • Vitamín A 508 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole lehce povaříme a oloupeme.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm zpěnit šalotku nakrájenou na tenké plátky spolu s feferonkou. Přidáme fazole a na středním plameni cca 3-4min orestujeme. Poté podlijeme vínem a cca 4min povaříme.

  • 3

    Okouny rozevřeme, rozdělíme na 8 filetů a vykostíme. Každý rozřízneme podélně, na jednom konci necháme spojené. Vytvarujeme z nich růžičky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme cca 12min v troubě předehřáté na 180C.

  • 4

    Fazole rozdělíme na talíře, poklademe růžičkami ryby, dozdobíme lístky majoránky a podáváme.

Komentáře k receptu