Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 8 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 870.3 mg
- Vláknina 508 mg
- Vitamín A 508 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole lehce povaříme a oloupeme.
-
2
V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm zpěnit šalotku nakrájenou na tenké plátky spolu s feferonkou. Přidáme fazole a na středním plameni cca 3-4min orestujeme. Poté podlijeme vínem a cca 4min povaříme.
-
3
Okouny rozevřeme, rozdělíme na 8 filetů a vykostíme. Každý rozřízneme podélně, na jednom konci necháme spojené. Vytvarujeme z nich růžičky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme cca 12min v troubě předehřáté na 180C.
-
4
Fazole rozdělíme na talíře, poklademe růžičkami ryby, dozdobíme lístky majoránky a podáváme.