Kukuřičný krém s kostičkami mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka kukuřičná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 437.8 mg
  • Vláknina 13179.8 mg
  • Vitamín A 13179.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar zahřejeme s 500ml vody.

  • 2

    Šalotku nakrájíme na tenké plátky a necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přidáme tymián a jakmile cibule zhnědne, podlijeme vývarem.

  • 3

    V misce postupně rozšleháme kukuřičnou mouku s mlékem.

  • 4

    Z vývaru odstraníme větvičky tymiánu a vlijeme těstíčkou z mouky. Na mírném ohni 25-30min povaříme.

  • 5

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a cca 5min opečeme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, posypeme najemno nasekanou pažitkou a uchováme horkou.

  • 6

    Do polévky přidáme smetanu, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, ozdobíme mrkví a ihned podáváme.

Komentáře k receptu