Zelí nakyselo v pikantním nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Olej sezamový
  • 12 ks Pepř sečuánský
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 136.2 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelné listy nakrájíme na malé kousky asi 1 x 2.5 cm.Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme chilli papričky a červený pepř,Chvíli restujeme a přidáme zelí a asi 2 minuty restujeme.Ochutíme solí a cukrem a ještě asi minutu restujeme.Nakonec přidáme sezamový olej,sojovou omáčku a ocet.Dobře promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu