Rýžový saláts tuňákem a avokádem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 29 g
- Sodík 97180 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 43.1 mg
- Draslík 580 mg
- Vláknina 14831 mg
- Vitamín A 14831 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme rýži do změknutí /asi 15-20 minut/.Scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou.Necháme okapat do sucha.Takto připravenou rýži přendáme do salátové mísy a pokapeme olejem.Rukolu najemno nasekáme,tuňáka okapeme a rozdrtíme,avokádo oloupeme a zbavíme pecek, petrželku jemně nasekáme.Spolu s mozarellou toto vše poklademe na rýži.V malé misce ušleháme do pěny olej,sůl a citronovou šťávu.Zálivkou přelijeme salát,jemně promícháme a můžeme podávat.