Brambory s kysaným zelím a bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Zelí kysané
  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1118 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 38.2 mg
  • Draslík 1113.9 mg
  • Vláknina 12739.8 mg
  • Vitamín A 12739.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a ve slané vodě uvaříme téměř do měkka. Propláchneme studenou vodou zelí a necháme okapat.

  • 2

    Na kousky nakrájíme bůček a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Do zapékací mísy naskládáme vrstvu cibule a bůčku, pak vrstvu brambor, které osolíme a opepříme a pokračujeme vrstvou zelí. Postup opakujeme a končíme bramborami, které posypeme nakrájeným bůčkem.

  • 4

    40 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu