Brambory s kysaným zelím a bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1118 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 38.2 mg
- Draslík 1113.9 mg
- Vláknina 12739.8 mg
- Vitamín A 12739.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a ve slané vodě uvaříme téměř do měkka. Propláchneme studenou vodou zelí a necháme okapat.
-
2
Na kousky nakrájíme bůček a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
3
Do zapékací mísy naskládáme vrstvu cibule a bůčku, pak vrstvu brambor, které osolíme a opepříme a pokračujeme vrstvou zelí. Postup opakujeme a končíme bramborami, které posypeme nakrájeným bůčkem.
-
4
40 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.