Spaghetti s cuketou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Ricotta
  • 600 g Cuketa
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Pepř bílý
  • 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 291.1 mg
  • Vláknina 5493.3 mg
  • Vitamín A 5493.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu nakrájíme na kolečka a na pánvi s olejem ji restujeme do hněda.Dáme ji okapat na ubrousek a na chvíli do nahřáté trouby.V kastrolu rozpustíme máslo,přidáme gorgonzolu a šlehačku.Dřevěnou vařečkou vmícháme ricottu /osušenou/ a nastrouhaný parmezán.Za stálého míchání vaříme na velmi mírném ohni - dokud omáčka není hladká a krémová.Podle chuti osolíme a opepříme.Mezitím uvaříme špageti dle návodu na obalu. Scezené těstoviny přendáme do kastrolu se sýrovou omáčkou a krátce povaříme při vyšší teplotě za mírného míchání.Přidáme cuketu a odstavíme z ohně. Ochutíme pepřem a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu