Nákyp z rybího filé s lučinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 63.2 mg
- Draslík 842.2 mg
- Vláknina 10910 mg
- Vitamín A 10910 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a na růžičky rozebereme květák a uvaříme v osolené vodě do měkka.
-
2
Slijeme a necháme okapat, nasekáme na malé kousky.
-
3
Necháme lehce rozmrazit rybí filé a nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou.
-
4
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno.
-
5
Rozehřejeme na pánvi dvě lžíce oleje, zpěníme cibuli a přidáme ryby, které opečeme.
-
6
V míse smícháme kousky filé s nasekaným květákem a osolíme.
-
7
Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní směs filé a květáku.
-
8
Zalijeme zapékací směsí - utřeme sýry s bílky, osolíme a zředíme mlékem, aby vzniklo řidší těstíčko.
-
9
45 minut zapékáme v předehřáté troubě.
-
10
Nákyp potřeme zbytkem oleje a podáváme s vařenými bramborami.