Rizoto s citrusy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 13 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 13.4 mg
- Draslík 986.9 mg
- Vláknina 21005 mg
- Vitamín A 21005 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za postupného přidávání vývaru vaříme.
-
2
Citrusy oloupeme, rozdělíme na měsíčky a odstaníme slupky. Ve vroucí vodě necháme cca 1min blanšírovat kousek pomerančové kůry nakrájené na nudličky.
-
3
Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní máslo, strouhaný sýr, pomerančovou kůru, grapefruit a pomeranč.
-
4
Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky kerblíku, najemno nasekanou pažitkou a podáváme.