Rizoto s citrusy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Grapefruity
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 hrst Kerblík
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 986.9 mg
  • Vláknina 21005 mg
  • Vitamín A 21005 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za postupného přidávání vývaru vaříme.

  • 2

    Citrusy oloupeme, rozdělíme na měsíčky a odstaníme slupky. Ve vroucí vodě necháme cca 1min blanšírovat kousek pomerančové kůry nakrájené na nudličky.

  • 3

    Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní máslo, strouhaný sýr, pomerančovou kůru, grapefruit a pomeranč.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky kerblíku, najemno nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu