Mleté maso po rumunsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 50 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 162.9 mg
- Draslík 576.5 mg
- Vláknina 902.3 mg
- Vitamín A 902.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme zelí, rozebereme a celé listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Pokrájíme vychladlé zelí na větší kousky.
-
3
Oloupeme a nakrájíme cibuli.
-
4
V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme a podusíme.
-
5
Vymažeme sádlem pekáč a klademe do něj postupně vrstvu z poloviny zelí a masa. Zalijeme polovinou smetany a opět vrstvu zelí, masa a zalijeme druhou polovinou smetany.
-
6
30 minut pečeme ve vyhřáté troubě a podáváme horké s chlebem.