Musaka s dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 56 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 23.8 mg
- Draslík 2641.5 mg
- Vláknina 9664.8 mg
- Vitamín A 9664.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.1 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen dýni, dužinu nakrájíme na plátky a posolíme.
-
2
Oloupeme cibuli, nakrájíme a na rozpáleném tuku v pánvi osmahneme. Přidáme mleté maso, půl lžičky skořice a za stálého podlévání vodou do měkka podusíme.
-
3
Vymažeme pekáč máslem a dno poklademe plátky dýně, na ně dáme vrstvu podušeného masa, vrstvy střídáme, poslední vrstva musí být dýně. 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.