Musaka s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 100 g Tuk
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Dýně
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 2641.5 mg
  • Vláknina 9664.8 mg
  • Vitamín A 9664.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.1 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen dýni, dužinu nakrájíme na plátky a posolíme.

  • 2

    Oloupeme cibuli, nakrájíme a na rozpáleném tuku v pánvi osmahneme. Přidáme mleté maso, půl lžičky skořice a za stálého podlévání vodou do měkka podusíme.

  • 3

    Vymažeme pekáč máslem a dno poklademe plátky dýně, na ně dáme vrstvu podušeného masa, vrstvy střídáme, poslední vrstva musí být dýně. 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu