Kačamak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 16 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 106.3 mg
- Vláknina 3700 mg
- Vitamín A 3700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vařící osolené vody dáme polovinu sádla a rozšleháme kukuřičnou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto odlepuje ode dna.
-
2
Z těsta vykrajujeme polévkovou lžící noky.
-
3
Podáváme je jako přílohu, posypané jemně nakrájenou cibulkou usmaženou na zbylém sádle.