Candát pečený

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 55.7 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme.

  • 2

    Jednotlivé porce namáčíme v rozšlehaném vejci a vkládáme do rozpáleného oleje. Po obou stranách pečeme dočervena.

  • 3

    Podáváme s dílkem citronu.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu