Gulášová polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.75 l Voda pitná
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 106.6 mg
  • Draslík 750.7 mg
  • Vláknina 5036.8 mg
  • Vitamín A 5036.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na malé kostičky. Jemně nakrájenou cibuli spolu s paprikou a pepřem osmahneme na sádle a přidáme maso.

  • 2

    Když je maso měkké, dolijeme vodu, zavaříme a přidáme nakrájená oloupaná rajčata a nakrájenou zelenou papriku. Vše ještě povaříme.

  • 3

    Při podávání na každou porci dáme kyselou smetanu.

Komentáře k receptu