Řasy wakame s bramborami a masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 35 g Řasa Wakame
  • 60 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno červené
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 138.4 mg
  • Draslík 756.8 mg
  • Vláknina 9123.5 mg
  • Vitamín A 9123.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a vaříme cca 25min. Po 20ti minutách přidáme řasy.

  • 2

    Mezitím nakrájíme maso na kostky a cca 5min orestujeme na rozpálené polovině oleje. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a restujeme ještě cca 1min. Zalijeme vínem a na silném ohni ho necháme zcela odpařit. Zalijeme naběračkou vývaru a vaříme dokud se tekutina znovu neodpaří.

  • 3

    Brambory propasírujeme lisem na brambory, promícháme je s nahrubo natrhanými řasami a zbytkem oleje. Ze směsi vytvarujeme noky.

  • 4

    Podáváme vždy tři noky s masem, ochutíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu