Polévka z červených paprik
Suroviny
- 250 g Zelí hlávkové bílé
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.5 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 hrnek Olej olivový
- 4 hrnek Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 434.8 mg
- Vláknina 8117.5 mg
- Vitamín A 8117.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a grilujeme až slupka ztmavne. Necháme vychladnout a oloupeme.
-
2
Rajčata oloupeme a odstraníme semínka.
-
3
V hrnci rozpálíme olej, přidáme bylinky, prolisovaný česnek, kari pastu a na mírném ohni cca minutu podusíme.
-
4
Poté nasypeme nakrájenou cibuli, pórek a opečeme dozlatova.
-
5
Přidáme zelí, papriky, rajčata, zalijeme vodou a cca 20min povaříme.
-
6
Po vychladnutí vše rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem, chilli omáčkou a podáváme.