Chřest s dušenými žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 15 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 200.1 mg
- Draslík 418.4 mg
- Vláknina 5051.7 mg
- Vitamín A 5051.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prohřejeme konzervovaný chřest, zcedíme a přidáme máslo.
-
2
Očištěný syrový chřest vaříme v malém množství osolené vody doměkka.
-
3
Necháme okapat a podlijeme rozehřátým máslem a upravíme na mísu, aby střed byl volný. Necháme na teple.
-
4
Na másle podusíme očištěné žampiony. Do šťávy z hub přidáme bílé víno, citrónovou šťávu, vývar se žloutky, petrželku, muškát a prohřejeme.
-
5
Šťávou podlijeme žampiony a vložíme do středu mísy k chřestu.