Chřest s dušenými žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Chřest sterilovaný
  • 50 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 200.1 mg
  • Draslík 418.4 mg
  • Vláknina 5051.7 mg
  • Vitamín A 5051.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prohřejeme konzervovaný chřest, zcedíme a přidáme máslo.

  • 2

    Očištěný syrový chřest vaříme v malém množství osolené vody doměkka.

  • 3

    Necháme okapat a podlijeme rozehřátým máslem a upravíme na mísu, aby střed byl volný. Necháme na teple.

  • 4

    Na másle podusíme očištěné žampiony. Do šťávy z hub přidáme bílé víno, citrónovou šťávu, vývar se žloutky, petrželku, muškát a prohřejeme.

  • 5

    Šťávou podlijeme žampiony a vložíme do středu mísy k chřestu.

Komentáře k receptu