Salát ze zelených paprik a lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 674.6 mg
- Vláknina 19184.8 mg
- Vitamín A 19184.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky upečeme na plechu v troubě. Po upečení je postříkáme studenou vodou, zakryjeme na chvíli utěrkou a potom je oloupeme a zbavíme jader.
-
2
Lilek oloupeme, spolu s paprikami nadrobno nakrájíme a promícháme.
-
3
Na polovině oleje osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek, smícháme s paprikou a lilky a přidáme zbylý olej. Osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.
-
4
Podáváme studené.